Home > Portfolio > Academie4kids

Academie4kids

Het Creëren van een Boeiende Online Leerervaring met WordPress

Academie4kids

Academy4kids

Branche

Public Relations, Business Consulting

Diensten

Het Creëren van een Boeiende Online Leerervaring met WordPress

Doel:

Het belangrijkste doel van het project Academy4Kids.nl was het vernieuwen van hun bestaande website en deze om te vormen tot een interactief en boeiend online leerplatform voor kinderen. Het doel was om een visueel aantrekkelijke, gebruiksvriendelijke website te creëren die hun educatieve programma’s in de schijnwerpers zet, ouder-kind interactie bevordert en meer inschrijvingen aantrekt.

Uitdagingen:

  1. Verouderde Online Aanwezigheid: De vorige website had een verouderd ontwerp dat niet meer aantrekkelijk was voor bezoekers, en het voldeed niet aan de behoeften van moderne online gebruikers.
  2. Beperkte Gebruikersinteractie: Het ontbrak aan interactieve elementen en mogelijkheden voor betrokkenheid, waardoor de gebruikerservaring beperkt was en er minder interesse was in de aangeboden educatieve programma’s.
  3. Lage Inschrijvingen: Door de beperkte aantrekkelijkheid van de website waren er weinig inschrijvingen voor de educatieve cursussen, wat resulteerde in een beperkte groei van de studentenpopulatie.
  4. Niet-Responsief Ontwerp: De oude website was niet responsief en werkte niet goed op verschillende apparaten, waardoor potentiële bezoekers werden ontmoedigd om de site te verkennen.

Aanpak:

1.Aantrekkelijk en Interactief Ontwerp:

We hebben een nieuw, fris ontwerp gecreëerd met een focus op visuele aantrekkingskracht en interactieve elementen. Belangrijke informatie over educatieve programma’s, activiteiten en inschrijvingsprocedures werd overzichtelijk gepresenteerd, waardoor bezoekers gemakkelijk toegang hadden tot relevante details.

2.Gebruik van WordPress als CMS:

WordPress werd als contentmanagementsysteem (CMS) gekozen vanwege zijn flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid. Hierdoor kon de klant eenvoudig de website-inhoud beheren, afbeeldingen toevoegen en nieuwsberichten publiceren zonder technische kennis.

3.Responsief Webdesign:

We hebben gezorgd voor een volledig responsief ontwerp, zodat de website soepel en intuïtief werkt op verschillende apparaten, zoals desktopcomputers, tablets en smartphones. Dit verbeterde de gebruikerservaring en moedigde bezoekers aan om langer op de site te blijven en meer informatie te verkennen.

4.Implementatie van Interactieve Elementen:

Interactieve elementen, zoals foto- en videogalerijen, evenementenkalenders en aanmeldingsformulieren, werden geïmplementeerd om de betrokkenheid van bezoekers te vergroten. Dit zorgde voor een levendige en boeiende online ervaring voor ouders en kinderen.

Resultaten:

  • Toename in Inschrijvingen : Na de vernieuwing van de website waren er aanzienlijk meer inschrijvingen voor de educatieve programma’s, wat resulteerde in een groeiende studentenpopulatie.
  • Verhoogde Gebruikersbetrokkenheid: De toevoeging van interactieve elementen en een gebruiksvriendelijk ontwerp leidde tot een hogere gebruikersbetrokkenheid, waarbij bezoekers meer tijd op de website doorbrachten.
  • Positieve Feedback van Ouders: Ouders waardeerden het nieuwe ontwerp en de gemakkelijke navigatie, wat resulteerde in positieve feedback en aanbevelingen aan andere potentiële studenten.
  • Verbeterde Online Zichtbaarheid: Dankzij de optimalisatie voor zoekmachines en een responsief ontwerp werd de website beter gevonden in online zoekopdrachten, waardoor het aantal bezoekers toenam.

Conclusie:

De vernieuwing van de Academy4Kids.nl-website toont de impact van een goed doordachte webontwikkelingsstrategie. Door het aanpakken van de uitdagingen en het implementeren van een aantrekkelijk, gebruiksvriendelijk ontwerp, werd de website getransformeerd in een bruisend online leerplatform. Het project overtrof de verwachtingen van de klant en droeg bij aan een grotere online aanwezigheid en groei voor Academy4Kids.nl.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Hard werken voor iets waar we niets om geven noemen we stress; Hard werken voor iets waar we van houden noemen we passie.- Simon Sinek.

    Ga naar de inhoud