Home > Faq’s

Faq’s

VGVragen

Faq Banner Image

Heb je vragen? No worries!

Wij hebben een antwoord op al jouw WordPress vragen.

Hieronder vind je veel gestelde vragen (VGV) en antwoorden over onze ultra all inclusive 5 sterren dienstverlening m.b.t. het adviseren, bouwen en onderhouden van WordPress websites en webshops. Staat jouw vraag hier niet tussen, aarzel dan niet om onderstaand formulier in te vullen en we zullen binnen 48u contact met je opnemen. Bellen is sneller en kan via +31 641 968386 (24 x 7)

Op jouw succes!

Proces en communicatie

Kan ik elke WordPress template door jullie laten bouwen?

Jazeker. Wij zijn alleen dan tevreden als onze klanten tevreden zijn. Op deze pagina vind je alvast een selectie van veel beschikbare WordPress templates.

Wat als een template niet al mijn gewenste functionaliteiten biedt?

We kunnen elke template uitbreiden met al jouw gewenste functionaliteiten ook al zitten bepaalde functionaliteiten niet in de template die je gekozen hebt.

Hoe vindt communicatie plaats over de voortgang?

De relatie met onze klanten en het onderlinge vertrouwen staat bij ons op de hoogste prioriteit. Daarom houden wij van korte communicatielijnen. Bellen werkt vaak het snelst, zeker tijdens het proces van ontwikkeling. Vastleggen van wat wij hebben afgesproken doen wij via email. Na oplevering van een website of webshop kun je een supportverzoek indienen via ons portaal. Afhankelijk van het supportverzoek zullen wij of bellen als er onduidelijkheden zijn of via de email reageren. Wij zijn pas tevreden als onze klanten dat zijn.

Willen jullie investeren in mijn idee om een website of webshop te ontwikkelen?

Jazeker, leg jouw idee aan ons voor en we vinden een weg of maken er één om samen te ondernemen. We zijn natuurlijk geen bank, maar we willen zeker kijken of we je kunnen helpen.Als je in de markt bent voor clothes, ons platform is uw beste keuze! Het grootste winkelcentrum!

Hoe kan ik jullie feedback geven ter verbetering van jullie producten en diensten?

Voel je altijd vrij om ons, gevraagd en ongevraagd, feedback te geven. Dit kun je doen via email, telefonisch of via het feedback formulier op de website.

Hoe gaan jullie om met klachten?

Mocht je een klacht hebben (terecht of onterecht vinden wij niet belangrijk), stuur ons dan een email met daarin een beschrijving van jouw klacht en we zullen binnen 24u bellen om deze te bespreken of, afhankelijk van de klacht, om een (remote video) afspraak in te plannen om jouw klacht z.s.m.! op te lossen. Mocht je niet binnen 24u zijn gebeld, bel ons dan zelf even, we zijn dan druk met het bedienen van anderen klanten. Bij voorbaat dank voor jouw begrip en flexibiliteit!

Prijzen en betaling

Kan ik in termijnen betalen?

Jazeker, deel jouw wensen met ons en we kunnen samen een weg vinden of maken om je tegemoet te komen.

Kan ik maandelijks opzeggen?

Jazeker, we vinden het natuurlijk jammer wanneer je opzegt en willen graag van je weten waarom je opzegt. Ook willen we graag weten wat wij beter kunnen doen om onze producten en dienstverlening continue te blijven verbeteren. Maandelijks opzeggen geldt voor onze standaard producten en diensten, voor promoties en acties gelden eventueel anderen opzegtermijnen. Maar …. éénmaal klant bij ons, dan zul je ervaren dat wij ultra inclusive 5 sterren service verlenen. Anyway, no worries, ook als wij afscheid van elkaar nemen willen wij dat altijd professioneel en respectvol doen.

Kan ik achteraf via een factuur betalen?

Ja dat kan. Het is echter wel zonde van de tijd om via facturen te betalen. Het beste en de minste verspilling is toch automatische betalingen. Wij hebben onze facturatie geautomatiseerd. Zo kunnen we onze tijd vooral besteden aan het bieden van de beste kwaliteit en service (aan het leveren van de hoogste kwaliteit en het bieden van de beste service doen wij geen consessies).

Krijg ik korting als ik een nieuwe klant aanbreng?

Jazeker, elke klant die je aanbrengt levert korting op. Laten we een kop koffie doen …

Service en Support

Hoe kan ik een supportverzoek bij jullie indienen?

Het beste is om via ons portaal op de website in te loggen en een supportverzoek in te dienen. Zo houden we netjes bij wat onze doorlooptijden zijn om onze klanten de beste service en support te bieden en kunnen we inzichtelijk maken en houden waar we continue kunnen verbeteren om de beste kwaliteit en de beste service te blijven bieden aan al onze klanten. Uiteraard kun je altijd bellen, we staan 24×7 voor je klaar.

Wie kan mij helpen om de content op mijn website te beheren?

De snelste manier is om een supportverzoek via ons portaal in te dienen. Hierdoor krijgen wij een beeld van welke supportverzoeken je bij ons hebt neergelegd waardoor wij in de gelegenheid worden gesteld om slimmer en efficiënter onze producten en diensten specifiek aan jou aan te bieden. Sommige klanten hebben bijvoorbeeld meer vragen over het uploaden van plaatjes en video’s andere klanten hebben meer vragen over het beheren van teksten op hun website etc. Als wij beter begrijpen welke supportbehoefte je hebt, dan kunnen we jou ook gerichter, sneller en vooral efficiënter helpen. Bellen kan natuurlijk altijd 24×7.

Kan ik bij jullie een algemene wordpress gebruikers training volgen ?

Jazeker, dat kan. Stuur ons een email of bel om jouw wensen en eisen te bespreken zodat wij jou passend van dienst kunnen zijn.

Beveiliging, updates en onderhoud

Hoe weet ik dat mijn website veilig is en vrij van virussen?

Al onze websites worden 24×7 gemonitord op aanvallen van hackers en pogingen om virussen te installeren. Uiteraard zorgen wij ervoor dat jouw website de laatste updates heeft. Daarnaast zijn al onze servers voorzien van antivirus software en worden al onze systemen 24×7 nauwlettend gemonitord. Wij zijn 24×7 beschikbaar voor onze klanten o.a. voor mogelijke issues rondom performance-, security-, hacking- en andersoortige issues die de kwaliteit van jouw website en de beleving van de bezoekers van jouw website, (mogelijk) in gevaar (dreigen te) brengen.

Wat als mijn website toch (vermoedelijk) gehackt blijkt?

Voel je vrij om ons direct te bellen als je ongerust bent. De kans is groot dat, wanneer je ons belt, we al aan de slag zijn voor je en wellicht het issue al proactief opgelost hebben.

Reseller worden

Kan ik reseller worden van Experts in WordPress?

Jazeker kan dat. We zijn altijd op zoek naar resellers. Bel of mail voor het maken van een afspraak zodat we je kunnen uitleggen hoe je geld kan verdienen als reseller van Experts in WordPress.

Kan ik reseller worden van jullie goedkope en hoge kwaliteit hosting services?

Jazeker, bel of mail gerust om te bespreken hoe wij jou het beste van dienst kunnen zijn.

Experts in WordPress voor Webdesigners en PHP / WordPress developers

Ik ben webdesigner, kunnen jullie mij helpen bij vragen en issues die ik heb?

Jazeker, bel of mail gerust om te bespreken hoe wij jou het beste van dienst kunnen zijn.

Ik ben PHP / WordPress developer, kunnen jullie mij helpen bij (technische) vragen en issues die ik heb?

Jazeker, bel of mail gerust om te bespreken hoe wij jou het beste van dienst kunnen zijn.

Laat ons weten welke vragen je hebt!

    Alvast bedankt voor jouw bericht!

    Abonneer op onze nieuwsbrief

    Hard werken voor iets waar we niets om geven noemen we stress; Hard werken voor iets waar we van houden noemen we passie.- Simon Sinek.

      Ga naar de inhoud